සාමාන්යයෙන් අපි ගෙදර උයන්ඩ එළවළු ගන්න ක්රම කීපයක් තියනවා.ඒවා තමයි
01.ගෙවත්තේ වගා කරපු එළවළු
02.සුපර් මාර්කට් එකෙන්
03.සිල්ලර වෙළද සලකින්
04.සති පොළෙන්
ඔතන තියන පළමු ක්රමයෙන් එළවළු සපයා ගන්න තියනවනම් ඒක තමයි හොදම ක්රමය.මම මේ කියන්ඩ හදන දේ වැදගත් වෙන්නේ අනිත් ක්රම 3 ට විතරයි.ඔය තැන් වලින් එළවළු ගන්ඩ ගියාම අපිට ගොඩක් වෙලාවට තෝරලා ගන්න පුළුවන්නේ. ලොකු ළුණු (එහෙමත් නැත්තන් බී ළුණු කියන්නේ,සමහර අය රට ළුණූ කියලත් කියනවා) ගන්න ගියාම ගොඩක් අය ලොකුම ළුණු තෝරලා ගන්නවා.එතකොට හොද්දට දානවෙලාවට ලේසියෙන් කපලා ගන්න පුළුවන් හින්දා.හැබැයි ගොඩක් වෙලාවට ළුණු ගෙඩියම පාවිච්චි වෙන්නේ නැහැ.ඉතුරැ ටික එහෙමම අරන් තියනවා හෙට හෝ අනිත් කෑම වේලට ගන්න.ඒත් දන්නවද එහෙම තිබ්බම ඒකට විසබීජ එන්ඩ තියන ඉඩකඩ වැඩි වෙනවා.දෙහිත් ඒ වගේ තමයි.ඒ නිසා අනිත් දවසේ දෙහි ,ළුණු වගේ දේවල් ගන්නකොට පොඩි ගෙඩි වලින් තෝරලා ගන්න.එතකොට විසබීජ වලින් වෙන හානිය අවම කර ගන්න පුළුවන්.අනික නාස්තියත් අවම වෙනවනේ.